Tientallen boetes bij controle in Breda: 'Ruim de helft van de brommerrijders was in overtreding' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Politieteam Weerijs

Tientallen boetes bij controle in Breda: 'Ruim de helft van de brommerrijders was in overtreding'

BREDA - Tijdens een bromfietscontrole in Breda en Etten-Leur zijn tientallen bestuurders op de bon geslingerd. Maar liefst 36 van de 65 gecontroleerde bestuurders kregen een boete.


Politieteam Weerijs hield dinsdag een bromfietscontrole op de Rath Verleghstraat, Dr. Struyckenstraat en de Emerparklaan in Breda. Ook werd er in het centrum van Etten-Leur gecontroleerd. De bestuurders werden gecontroleerd op een geldig rijbewijs en de brom- en snorfietsen werden gecontroleerd op de constructiesnelheid via de rollerbank.

Tijdens de controle werden in totaal 65 voertuigen gecontroleerd. Hierbij werden 36 bekeuringen uitgeschreven. Daarvan werden er onder andere zeven uitgeschreven voor rijden zonder rijbewijs, dertien voor het overschrijden van de constructiesnelheid, drie voor het vasthouden van een mobiele telefoon, drie voor te gladde banden en één voor het niet dragen van een helm. Ook kregen vier bestuurders een boete voor het niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs.

Tijdens de controle werd ook een crossmotor in beslag genomen. De bestuurder beledigde de collega's en werd hierop aangehouden en ingesloten op het politie cellencomplex. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief