Het brugdek wordt twee weekenden afgesloten.
Het brugdek wordt twee weekenden afgesloten. Foto: Google Maps

Brugdek over A16 op Backer en Ruebweg twee weekenden afgesloten voor werkzaamheden

Door: Amber Kuijs Algemeen

BREDA - Rijkswaterstaat voert de komende weekenden onderhoudswerkzaamheden uit aan het brugdek over de A16 ter hoogte van op- en afrit Breda-Noord. Hierdoor is vanavond vanaf 21.00 uur de Backer en Ruebweg boven de A16 in de richting Prinsenbeek, Roosendaal en Tilburg afgesloten. 

Rijkswaterstaat heeft de twee laatste weekenden van augustus uitgetrokken om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan het brugdek boven de A16 op de Backer en Ruebweg. Er worden daarvoor delen van de weg afgesloten. Vanavond vanaf 21.00 uur tot maandag 24 augustus om 05.00 uur is het brugdek over de A16 op de Backer en Ruebweg afgesloten in de richting van Prinsenbeek, Roosendaal en Tilburg. Het tweede weekend, vanaf vrijdag 28 augustus 21.00 uur tot maandag 31 augustus 05.00 uur, is het brugdek afgesloten in de richting van Breda en industrieterrein Breda 0-5000. 

Omleidingen

In het eerste weekend zijn er overdag andere omleidingsroutes dan in de avond en nacht. De nachtsituatie gaat om 21.00 uur van start en geldt tot de volgende dag 09.00 uur. In het tweede weekend is er geen verschil in omleidingsroutes. Ter plaatse geven gele borden informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes. 

Regulier onderhoud

De werkzaamheden gaan over regulier onderhoud dat het wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben. Denk hierbij aan asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Het doel van de werkzaamheden is een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker. Deze werkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden daarom mogelijk geen doorgang vinden.