Twaalf stappers krijgen bekeuring voor niet naleven coronamaatregelen | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto:

Twaalf stappers krijgen bekeuring voor niet naleven coronamaatregelen

BREDA - Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag twaalf stappers een boete gegeven in het centrum van Breda. De stappers hielden zich niet aan de coronamaatregelen. 


Burgemeester Depla maakte eerder bekend dat om een verdere verspreiding van het Coronavirus in het uitgaansgebied te voorkomen er een verplichte looproute in de driehoek Visserstraat, Havermarkt en Haven is ingesteld. Bovendien zijn de wegen daar in twee helften verdeeld en moeten stappers anderhalve meter afstand van elkaar houden en is het verboden om er stil te staan.

Volgens de politie was het gedurende de avond over het algemeen rustig in de uitgaanstraten. “De terrassen werden goed bezocht maar waren niet overvol. In de meeste cafés waren  vermoedelijk vanwege de warmte ook niet veel klanten. Omstreeks 02.20 uur werd het op de Visserstraat ter hoogte van twee horecazaken echter wel erg druk.”

Medewerkers van het SOS team hebben mensen die op straat liepen of in wachtrijen stonden en te weinig afstand van elkaar hielden nog gewaarschuwd. Dit had volgens de politie nauwelijks resultaat. “Hierop werd besloten om met gemixte koppels van agenten en BOA’s handhavend op te treden. Er werden twaalf COVID-19 bekeuringen uitgeschreven.  Hier werd niet vervelend of negatief op gereageerd. Kennelijk beseften zij dat zij op dat moment in overtreding waren.”

De gemeentelijke handhavers hebben ook nog in horecazaken gecontroleerd. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd.


 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief