Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

Tweede fase werkzaamheden Heerbaan van start: Weg dicht tot en met oktober

Door: Hanneke Marcelis Algemeen Uitgelicht

BREDA - De tweede fase van de werkzaamheden aan de Heerbaan is begonnen. Er wordt een rotonde aangelegd en er wordt een tweerichtingen fietspad aangelegd. Het werk is naar verwachting eind oktober 2020 gereed. 

De Heerbaan gaat flink op de schop. Eind juni startten de werkzaamheden waarbij de weg tussen de Mouterijstraat en Bergschot werd versmald. Sinds 25 juli was de weg weer tijdelijk open. Maar vandaag is fase twee van start gegaan, waardoor al het verkeer moeten worden omgeleid. Dat duurt waarschijnlijk tot eind oktober.

In de tweede fase wordt onder andere de kruising van de Heerbaan met de Heusdenhoutsestraat, ter hoogte van het winkelcentrum, vervangen door een rotonde. Deze aanpassing moet de verkeersveiligheid verhogen en de snelheid van de bestuurders verlagen. Tegelijkertijd legt de aannemer ook een tweerichtingen (snel)fietspad aan langs de Heerbaan. Die wordt gerealiseerd aan de zijde van het winkelcentrum Heusdenhout. Het winkelcentrum zal tijdens de werkzaamheden wél bereikbaar zijn. Zowel te voet en met de fiets, als met de auto.

Tijdens het werk wordt het verkeer omgeleid via de noordelijke rondweg, de Kapittelweg, de Beverweg, de Claudius Prinsenlaan en ook via de A27.  

Wijkraad

De aanpassingen aan de Heerbaan moeten de verkeersveiligheid verhogen. De wijkraad had graag meer aanpassingen gezien, zoals de aanleg van meerdere rotondes in plaats van 'slechts' één. Hier zag het college echter geen heil in, omdat de Heerbaan een belangrijke verkeersader is tussen de Noordelijke Rondweg en de Claudius Prinsenlaan. Meer belemmeringen zoals meerdere rotondes zijn volgens het college daarom onwenselijk.