Foto: PERRY ROOVERS

Noodweer trekt over Breda: Flinke wateroverlast in Prinsenbeek en A27 tijdelijk afgesloten

BREDA - De dagenlange droogte is doorbroken in Breda. Vanaf ongeveer 20.00 uur 's avonds trokken flinke regen- en onweersbuien over de stad. Onder andere in Prinsenbeek was de overlast groot. Daar staan meerdere straten blank.


Dagenlang was het droog in Breda. Maar dinsdagavond kwam daar abrupt een einde aan. Flinke regen- en onweersbuien trokken over de stad waarbij in korte tijd veel regen viel. Weerman Nico Koevoets kon in de Haagse Beemden in één uur tijd 34 mm regen en windstoten tot 60 kilometer per uur meten. Ook hagelde het flink in de wijk.

Veel regen

Onder andere in Prinsenbeek zorgde de regen voor overlast. Het water kon niet wegstromen in de straten en kwam uiteindelijk terecht bij de Velsgoed waar momenteel gewerkt wordt. De brandweer zette de getroffen straten met borden af.

Ook op de snelweg zorgde het noodweer voor problemen. De A27 werd tijdelijk afgesloten tussen Oosterhout en knooppunt Hooipolder vanwege de vele bladeren en takken op de weg. Die zijn inmiddels weer opgeruimd. De weg is weer open.


In Prinsenbeek kunnen ze de voetjes nog maar net droog houden .. ?? Video door Sanne van der HoevenGeplaatst door BredaVandaag op Dinsdag 11 augustus 2020