Afbeelding
Foto: Screenshot video

Bizarre beelden: Motorrijders racen in 11 minuten van Breda naar Rotterdam

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Een groep motorrijders heeft een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op de A16 tussen Breda en Rotterdam. Op videobeelden is te zien hoe ze de afstand in 11 minuten afleggen: een rit waar je normaal gesproken ongeveer 25 minuten over doet. De bizarre beelden zijn gedeeld via verschillende websites.

Op de beelden is te zie hoe een klein groepje motorrijders vanaf de Backer en Ruebweg in Breda de A16 op gaat en vervolgens met grote snelheid richting Rotterdam racet. Hoe hard de motorrijders precies gaan is niet te zien, maar gezien het tempo waarmee ze de afstand afleggen en het grote snelheidsverschil waarmee ze het andere verkeer passeren is het duidelijk dat de bestuurders de limiet ver overschrijden. Waarschijnlijk rijden ze voor grote delen van de rit ruim 200 kilometer per uur.

Behalve de hoge snelheid, zorgt ook het rijgedrag van de motorrijders voor grote gevaren. De motorrijders halen veelvuldig auto's rechts in.

De beelden zijn onder andere gedeeld op de websites van topgear en Vkmag.

De politie heeft de beelden inmiddels ook gezien. Zij zijn op zoek naar getuigen van het incident. Mensen die beeldmateriaal hebben van de actie worden gevraagd zicht te melden via 0900 8844.