Afbeelding
Foto: Henk Voermans

Weerbericht Breda: 'Start van de herfst is relatief zonnig en warm'

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De herfst is in Breda relatief zacht begonnen. Gisteren startte de meteorologische herfst relatief zacht, en ook komende dagen wordt het rond de 21 graden. Meteoroloog Matthijs van der Linde van weeronline durft dus te spreken van een 'vleugje nazomer'.

Na een hittegolf van meer dan twee weken zijn Bredanaars flink verwend met goed weer. Maar ook al zijn dat soort tropische temperaturen voorbij, toch is de zomer dat nog niet helemaal. Komende dagen stijgt het kwik in Breda tot zo'n 22 graden, waardoor de eerste dagen van de herfst dus zeker als een nazomer verlopen.

Regen

Vandaag blijft het in Breda droog en wordt de zon afgewisseld met stapelwolken. Komende dagen blijft de temperatuur schommelen tussen de 20 en 22 graden, maar neemt de kans op regen wel toe. Vooral donderdagavond is de kans op regen in het zuiden van Nederland groot. Ook vrijdag en zaterdag blijft de temperatuur stabiel en wisselen zon, lichte regen en wolken zich af. Pas zondag zal het wat kouder worden. Dan komt het kwik waarschijnlijk niet boven de 20 graden uit.

Meteorologische herfst
Op 1 september startte de meteorologische herfst en deze duurt  tot 30 november. Op 1 december start de meteorologische winter.