Vandaag en morgen tropisch in Breda.
Vandaag en morgen tropisch in Breda. (Foto: Nico Koevoets.)

Weerbericht Breda: ‘Tropische septemberdagen’

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting dinsdag 5 september 2020.

Algemene luchtdrukverdeling

Boven het oosten van Europa ligt een krachtig hogedrukgebied. Haar tegenhanger is een lagedrukgebied bij het zuidwesten van Frankrijk. Morgen verandert er nog niet zo veel. Vanaf woensdag komt een nieuw krachtig hogedrukgebied bij Noorwegen in beeld.

Het weer voor de komende dagen
Dinsdag
De nacht naar dinsdag is zacht met minima rond 14 tot 16 graden. Overdag snel oplopende temperaturen naar 32 of 33 graden. Verder zonnig met een zwakke zuidenwind van 2 Beaufort. Zonnig, maar later op de dag ook hoge dunne sluierbewolking.
Woensdag
Ook de nacht naar woensdag is zacht met temperaturen van 15 tot 17 graden. Overdag wisselen wolken en zon elkaar af, maar het blijft droog. De wind is naar het noordwesten gedraaid en zwak tot matig. De temperaturen zijn nog hoog voor de tijd van het jaar, maar doen met 25 tot 27 graden wel een stapje terug.
Donderdag
Frisser met wolkenvelden. Later op de dag terug meer zon. Het blijft veelal droog. De noordoostenwind is met 3 tot 4 Beaufort matig. Temperaturen tot 21 of 22 graden.

Zonsopgang- en zonsondergangtijden voor maandag 14 september 2020
Zon op: 07:14 uur
Zon onder: 19:57 uur
Daglengte: 12:43 uur

Zo was het weer maandag 14 september 2020
Maximumtemperatuur             30,7 graden
Minimumtemperatuur              11,4 graden
Neerslag                                 droog
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld maandag 14 september 2020 om 15:00 uur