Sydney van Hoojdonk haalt gram tijdens NAC - Den Bosch

Door: Ruud Smolders Algemeen

BREDA - Gisterenavond stond de wedstrijd NAC - FC Den Bosch op het programma. De aftrap was om acht uur. Na een zwakke beginfase van NAC kwam Den Bosch op voorsprong. Sydney van Hooijdonk begon op de bank, maar kwam al snel het veld in. Dit bleek een gouden zet, hij maakte twee doelpunten en bezorgde NAC de overwinning.

Nieuwkomer Mario Bilate mocht gelijk in de basis beginnen. Het werd echter geen fijn debuut voor Bilate. De sterke spits moest na tien minuten de strijd al staken met een blessure. Sydney van Hooijdonk was zijn vervanger. Laatstgenoemde zette direct druk op de verdediging van FC Den Bosch en dit resulteerde in de eerste kans voor NAC. Van Hooijdonk kon een voorzet geven, maar voordat de bal El Allouchi bereikte kwam doelman Van der Steen ertussen.

Na 15 minuten spelen maakte Den Bosch de opningstreffer. Ze kwamen voor het eerst voor het doel en het was meteen raak. Jizz Hornkamp schoot de 0-1 binnen. Direct na de goal ging NAC nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Afstandsschoten van El Allouchi en Dogan treffen net geen doel en vanuit een moeilijke hoek schiet ook Robin Schouten net niet met scherp.

NAC komt met dezelfde elf de kleedkamer uit. Na een minuut spelen is het Sydney van Hooijdonk die een schietkans krijgt. Hij haalt uit richting de lange hoek, maar Van der Steen weet er een handje tussen te krijgen. Uit de corner die daarop volgt is het wel raak! Opnieuw Sydney van Hooijdonk die nu wel doeltreffend uithaalt. Hij krijgt de bal uit de kluts mee en schiet de bal binnen. 1-1!

Na vijftig minuten spelen wordt het vuurtje opgestookt, met Thom Haye als aanjager. Na een opstootje haalt de getergde middenvelder uit. Opnieuw weet doelman Van der Steen redding te brengen.

Hierna volgde een rommelige fase. NAC viel aan en FC Den Bosch verdedigde, maar toch wisten Beide ploegen niet tot echte kansen te komen. In de tachtigste minuut is het FC Den Bosch dat een vrije schop krijgt op een aantrekkelijke positie. Deze wordt goed ingeschoten, maar Olij kan knap redding brengen. De rebound verdwijnt naast het doel.

In de 86e minuut is daar dan de bevrijdende treffer. Uitgerekend opnieuw Sydney van Hooijdonk schiet NAC langs Den Bosch. Een lage voorzet van Mounir El Allouchi valt voor de voeten van de spits, die op de goede plaats staat. Hij haalt verwoestend uit en schiet NAC naar de overwinning. 2-1. NAC voetbalde de wedstrijd vervolgens professioneel uit.