Duikboot gaat samen met bezoekers de Asterdplas schoonmaken | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda

Duikboot gaat samen met bezoekers de Asterdplas schoonmaken

Foto: Nico Koevoets.

BREDA - Festivalbezoekers, organisatoren en andere betrokkenen zetten zich 19 september in tijdens World Cleanup Day. Zij gaan zorgen voor een zwerfafvalvrije omgeving van de Asterdplas in Breda, de jaarlijkse festivallocatie van Duikboot Festival.


Ruim 75 mensen meldden zich aan om 19 september de handen uit de mouwen te steken. Gewapend met een prikstok gaan zij op pad om de festivallocatie vrij van zwerfafval te maken. Dit gebeurt tijdens de World CleanUp Day. 

Coronamaatregelen

"Op basis van de RIVM-richtlijnen zijn preventieve maatregelen geformuleerd om de opruimacties coronaproof en verantwoord uit te voeren", laat de organisatie weten. "Daardoor blijft de kans op besmetting minimaal. Zo verzoeken Plastic Soup Foundation en Nederland Schoon deelnemers om alleen in kleine groepen deel te nemen en de anderhalve meter afstand te allen tijde in acht te houden."

Litterati-app

Tijdens World Cleanup Day kan iedereen gebruik maken van de Litterati-app. "Hiermee kunnen deelnemers het gevonden en opgeruimde afval vastleggen op hun telefoon." Zo worden waardevolle data verzameld, zoals het soort afval, de locatie en de herkomst ervan, wat uiteindelijk gebruikt wordt voor onderzoek, waarmee het zwerfafval probleem bij de bron kan worden aangepakt. "Elke gebruiker van de Litterati-app draagt dus bij aan een oplossing voor het zwerfafval probleem."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief