Foto: Bredavandaag

Geef je mening: ‘Een beter klimaat mag mij ook best wat kosten’

BREDA - Breda is aan het veranderen. De gemeente sorteert daarop voor, en maakt een routekaart naar 2040, namelijk de omgevingsvisie. Maar wat willen Bredanaars zelf eigenlijk in de toekomst? Dat onderzoeken Henk Schol en Stefanie Vermeulen voor Stadslab Breda. Zij maken daarover een krant die eind oktober huis-aan-huis verspreid wordt in de gemeente.


Toekomstbeeld: Vergeet het maar dat je je auto nog voor de deur kunt parkeren over tien jaar. In je straat staan veel meer bomen, er is een speelplek voor de kleintjes en er staan bankjes. Hebben de bewoners, na wat verhitte discussies, zelf voor gezorgd. Op het pleintje, in het parkje is een enorme kuil gemaakt waar na een regenbui water in staat. Je werkt vooral thuis of je gaat in elk geval met de elektrische deelauto, die aan de rand van de wijk is geparkeerd, naar je werk. Je huis is in een dikke deken ingepakt, het beetje energie dat je nog gebruikt komt van je zonnepanelen. En de sperziebonen komen van de boer in de Rith, niet langer uit Tanzania.

Want zo kan het gaan het in de Stad van Straks, in het Breda van de toekomst. Heel veel verandert. De gemeente sorteert daarop voor en maakt een routekaart naar 2040, Omgevingsvisie geheten. Want iedereen wil dat Breda op langere termijn een stad blijft waar het goed wonen, werken en samenleven is: een dynamische, sociale gemeenschap met een goede en houdbare balans tussen natuurwaarden en mensenwereld, voor nu en voor de toekomst.

Geef je mening!

Maar wat vind jij, wat vinden de Bredanaars zelf? Voor Stadslab Breda onderzoeken Stefanie Vermeulen en Henk Schol deze maand: Hoe ga jij om met al die veranderingen, wat zijn jouw behoeften, jouw dromen voor je woonbuurt, voor je stad, voor school of werk? Over jouw mening, jouw idee, maken we de krant Stad van Straks. Die wordt eind oktober huis aan huis in Breda verspreid.

Wat vind jij bijvoorbeeld van de stelling:

Een beter klimaat mag mij ook best wat kosten

Stuur jouw mening naar straks@stadslabbreda.nl!