Breda hamert via borden op gedragsregels: 'Geen afstand = boete' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Instagram Handhaving Breda

Breda hamert via borden op gedragsregels: 'Geen afstand = boete'

BREDA - Wellicht heb je ze al zien staan. De 'verkeersborden' met daarop geldende gedragsregels. Sindskort zijn de borden te zien in de Bredasae binnenstad, voornamelijk op plekken met veel winkels- en horecagelegenheden. 

Handhaving Breda laat op de instagrampagina weten het erg fijn te vinden dat mensen de Bredase ondernemers ondersteunen en lokaal kopen. Tegelijkertijd wijzen zij er op dat dit wel op een veilige en verantwoorde manier met voldoende afstand moet gaan. Daarom zijn er afgelopen week gele borden geplaatst met de gedragsregels. "Houd 1,5 meter afstand, klachten? gaan naar huis en GEEN AFSTAND HOUDEN = BOETE", valt onder andere op de boren te lezen.


''Wij wijzen mensen zowel in het winkelgebied als in het horecagebied op de gedragsregels. Hou je je niet aan de regels en/of volg je de aanwijzingen niet op dan riskeer je een boete,'' legt handhaving uit. Een coronabekeuring kost je 390 euro.


Druktemeter

Handhaving wijst Bredanaars via Instagram ook nogmaals op de druktemeter. ''De Drukte Meter is er ook nog steeds!'' Dit is een telefoonnummer waarnaar je een appje kunt sturen. Je krijgt dan een bericht terug over de drukte op dat moment in de stad. Zo'n bericht kun je sturen naar het nummer 0611778060. 


View this post on Instagram

Heb jij de borden met gedragregels al gezien ??in het centrum? De borden staan in het winkelgebied, het horecagebied en in de aanloopstraten.  Wij vinden het erg fijn dat heel veel mensen de Bredase ondernemers ondersteunen en lokaal kopen!! Maar hou het wel veilig en verantwoord, met een gepaste afstand ??????? 1.5 m ??????? en voldoende ruimte. Deze borden wijzen iedereen op de gedragsregels. Daarnaast werkt de Drukte Meter ook nog steeds! ??Stuur een appje naar 0611778060. Je krijgt gelijk een bericht met de actuele drukte in de stad.  Wij wijzen mensen zowel in het winkelgebied als in het horecagebied op de gedragsregels. Hou je je niet aan de regels en/of volg je de aanwijzingen niet op dan riskeer je een boete. Alleen samen krijgen we corona onder controle!?? # breda #handhaving #samenvoorveiligheid #samentegencorona

A post shared by  Handhaving Gemeente Breda (@handhaving_breda) on

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief