Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

GGD opent nieuwe corona-testlocatie bij Amphia Langendijk

BREDA - GGD West-Brabant een nieuwe locatie waar mensen getest kunnen worden op corona. Deze zal worden ingericht op het parkeerterrein naast Amphia Langendijk in Breda. Deze testlocatie vervangt de huidige testlocatie bij het stadion van NAC in Breda. De locatie zal medio oktober worden geopend.


Samen met de gemeente Breda zocht de GGD al langere tijd naar een nieuwe testlocatie in Breda ter vervanging van de huidige testlocatie. Die is nu gevonden. Op een parkeerterrein aan de Diaconessenweg, aan de zijde van de zuidelijke rondweg Graaf Engelbertlaan, richt de GGD de nieuwe testlocatie in die naar verwachting medio oktober opent.

Winterproof

De nieuwe testlocatie wordt winterproof voor het personeel. Er kunnen vier personen tegelijk getest worden, met een maximum van 1.000 testen per dag. De teststraat is zeven dagen per week open

Mensen met klachten die kunnen wijzen op het coronavirus (COVID-19), zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk, kunnen zich op afspraak laten testen. Een afspraak maak je online viacoronatest.nl of via de landelijke afsprakenlijn (0800-1202). 

Kijk oprijksoverheid.nl/coronatest voor meer informatie over testen op corona.