NAC wint met 2-1 van Jong PSV.
NAC wint met 2-1 van Jong PSV. Foto: Peter Visser

NAC wint ook vijfde wedstrijd van seizoen met 2-1 van Jong PSV

Door: Amber Kuijs NAC

BREDA – NAC heeft zaterdagavond weer een succesvolle wedstrijd gespeeld. De Bredase ploeg wist in het Rat Verlegh Stadion een lastige wedstrijd met 2-1 van Jong PSV te winnen. Rutten en Fiorini zijn verantwoordelijk voor de Bredase doelpunten.

De wedstrijd ging lastig van start voor NAC nadat Jong PSV al na vijf minuten met 0-1 op voorsprong kwam. Gelukkig hoefden de 3605 aanwezige supporters in het Rat Verlegh Stadion niet lang te wachten op de gelijkmaker. In de achtste minuut kreeg Van Hooijdonk de Bal in de hoek van het veld en leverde een lage voorzet af, waarna Moreno de bal het doel in kon schieten. Daarmee kwam de stad al vroeg in de wedstrijd op 1-1.

Een paar minuten later was er weer een kans voor de Parel van het Zuiden. Na een goede vrije trap van Dogan, stond Riera oog in oog met de doelman. Helaas kwam de bal verkeerd op de voet van Riera, waardoor de bal over de achterlijn rolde. Na een half uur spelen kreeg NAC opnieuw de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Na een goede pass van Dogan, kon Van Hooijdonk het zestienmeter gebied in snijden. Echter werd hij door een verdediger van Jong PSV naar de grond gebracht. De scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Dogan trapte de bal, maar de doelman wist deze tegen te houden. Met een gelijke stand gingen de ploegen de rust in.

De tweede helft was een ‘rommelige fase’, volgens NAC.nl. “Beide ploegen wilden wel, maar wisten allebei geen grote kansen te creëren.” Toch wist invaller Fiorini het tij te keren. In de 68e minuut stoomde de middenvelder door het midden van het veld en haalde uit vanaf ongeveer zestien meter. Deze bal kon de Eindhovense keeper niet tegenhouden, waarna de stand 2-1 werd. Hierna probeerde NAC nog een aantal kansen te creëren, maar dat mocht niet baten. Zo vloog een bal van El Allouchi net naast en trof Van Hooijdonk de paal.

Jong PSV kwam niet meer tot kansen, waardoor NAC ook de vijfde wedstrijd van het seizoen wist te winnen. De Bredase ploeg is hierdoor nog altijd koploper van de Eerste Divisie. Volgende week speelt NAC tegen Jong Ajaz in het Rat Verlegh Stadion.