Afbeelding
Foto: BLAST

Transformatie campus BUas winnaar BLASTprijs 2020

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - De transformatie van de campus BUas is gisteravond door de jury unaniem uitgeroepen tot winnaar van de BLAStprijs 2020. “Een overtuigende winnaar”, aldus het juryrapport. Thema van de prijs was dit jaar ‘Beste publieke gebouw’.

Gisteravond werd de BLASTprijs voor het beste publieke gebouw uitgereikt. De grote winnaar was de transformatie van BUas. De jury waardeert de ambitie en sensitiviteit die uit dit integraal ontworpen project spreken. “De publieke ruimte en het landschap zijn goed ontworpen en voegen ontspanning toe aan de omliggende wijk, ontwerpkeuzes zijn consequent doorgevoerd met een scherp oog voor rendement. Het is bovenal een fijne verblijfsplek geworden.”


Foto: Jan de Vries

BLAStprijs
De BLAStprijs, de Bredase prijs voor landschap, architectuur en stedenbouw, is een initiatief van het Bredase architectuurplatform BLASt, ondersteund door de gemeente Breda. Doel van de prijs is om de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Breda te stimuleren. De prijs is dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De vakjury bestond uit architect Ingrid van der Heijden (partner CIVIC architects), Bas van der Pol (directeur Architectuur Instituut Rotterdam) en architect Johan De Wachter (partner JDWA). Thema van de prijs was dit jaar ‘Beste publieke gebouw’.