Schaatsen in een oude gevangenis? Het kan: de Koepel wordt een ijsbaan | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Stadsfotograaf Breda
Uitgelicht

Schaatsen in een oude gevangenis? Het kan: de Koepel wordt een ijsbaan

BREDA - De voormalige Koepelgevangenis wordt in december omgetoverd tot een ijsbaan met horecagelegenheid. De baan is een goed alternatief voor Bredanaars die normaal gesproken gaan schaatsen op de Grote Mark van Betoverend Breda. Die organisatie maakte gisteren bekend dat er een streep komt door de editie van 2020.


Bij Future Dome Events speelde al langer het idee om een ijsbaan aan te laten leggen in de Koepel. En nu wordt dat idee realiteit, laat Future Dome Events weten. In december zullen Bredanaars in de Koepel kunnen genieten van een schaatsbaan met daarbij horecagelegenheid. De timing is daarmee bijzonder goed, aangezien Betoverend Breda donderdag bekend maakte dat de schaatsbaan op de Grote Markt dit jaar niet gemaakt zal worden. Bredanaars die daar afgelopen jaren gingen schaatsen, kunnen nu dus uitwijken naar de Koepel. 

De schaatsbaan in de Koepel moet op 6 december openen, en ligt tot er met de laatste week van de kerstvakantie in de Koepel

Betoverend Breda

Dat Betoverend Breda geen schaatsbaan zal realiseren op de Grote Markt, wil niet zeggen dat er niets wordt georganiseerd rond kerst in de binnenstad. Om er toch voor te zorgen dat de Bredase binnenstad er warm en sfeervol uitziet, maakt het Ondernemersfonds Breda, onderdeel van Betoverend Breda, dit jaar extra werk van de aankleding. Naast de sfeerverlichting wordt de stad aanvullend feestelijk versierd om deze belangrijke periode voor ondernemers wel zichtbaar te markeren. Met de ijsbaan van Future Dome is er alsnog een complete decembermaand voor Bredanaars.