Iemand steekt een Cobra aan
Iemand steekt een Cobra aan Foto: Archief de Bode

Steeds meer harde knallen in Breda: De overlast door illegaal vuurwerk neemt toe

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De laatste tijd komen er bij Handhaving Breda een toenemend aantal meldingen van overlast door vuurwerk binnen. In de meeste gevallen zou het gaan om zwaar illegaal vuurwerk. ‘Levensgevaarlijk’, noemt handhaving het.

Bredanaars worden weer steeds vaker opgeschrikt door harde knallen. De afgelopen periode kwamen er bij handhaving Breda een hoog aantal melding binnen over vuurwerkoverlast. En dat terwijl de jaarwisseling nog ruim twee maanden op zich laat wachten. ‘’In de meeste gevallen constateren wij dat het om zwaar illegaal vuurwerk gaat’’, aldus Handhaving Breda.

De handhavers zijn niet te spreken over de toename. “Illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk en leidt tot veel overlast bij bewoners van verschillende wijken.”

Boetes

Vuurwerk mag worden afgestoken van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Bij het aantreffen van personen die buiten deze tijden toch vuurwerk afsteken wordt niet gewaarschuwd, maar direct bekeurd. De boetebedragen worden door de officier van justitie bepaald en kunnen flink oplopen. Illegaal vuurwerk is uiteraard altijd verboden.
‘’Voorkom een boete, overlast en lichamelijke letsel door het afsteken van illegaal vuurwerk en steek alleen legaal vuurwerk af binnen de toegestane tijdstippen. Voorkomen is beter dan genezen’’ besluit handhaving Breda op de instagrampagina.