Afbeelding
Foto: Politie.nl

Bredanaar (26) aangehouden voor betrokkenheid bij dodelijke schietpartij Ridderkerk

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA/RIDDERKERK - De politie heeft vanochtend een 26-jarige man uit Breda aangehouden voor zijn betrokkenheid bij een dodelijk schietincident in Ridderkerk. Daarbij kwam de 30-jarige Aziz om het leven. Een andere man van 32 jaar raakte zwaargewond.

Het incident vond zaterdagmiddag rond 15.00 uur plaats op een parkeerterrein in Ridderkerk. Een auto met daarin twee inzittenden werd beschoten. Gewaarschuwde agenten troffen deze auto met daarin twee zwaargewonde mannen iets verderop aan. Reanimatie mocht niet meer baten en Aziz overleed ter plekke. De bestuurder van de auto, de 32-jarige man uit Oud Beijerland, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij is inmiddels buiten levensgevaar.

De politie startte direct een groot onderzoek en hield dezelfde middag nog twee verdachten aan. Een 32-jarige vrouw en 33-jarige man uit Rotterdam. Goed speurwerk leidde de rechercheurs naar een derde verdachte, een 26-jarige man uit Breda. Agenten hielden hem vanmorgen aan. De politie onderzoekt wat zijn exacte rol is geweest.

De 32-jarige vrouw werd afgelopen zondag in vrijheid gesteld, zij blijft nog wel verdachte in het onderzoek. Het voorarrest van de 33-jarige Rotterdammer is verlengd, ook over zijn rol heeft het onderzoeksteam nog vragen.

De politie komt nog steeds graag in contact met getuigen die mogelijk meer weten van deze schietpartij. Weet jij meer over deze zaak? Je kunt contact opnemen met de gratis opsporingstiplijn via 0800-6070 of vul onderstaand tipformulier in. Liever anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000