Foto: Wesley van der Linde

Onderzoek naarvuurwerkvernielingen: Zwaar beschadigde auto’s en instortingsgevaar bij kerk

BREDA - De politie doet onderzoek naar twee incidenten waarbij met zwaar vuurwerk forse schade is aangericht. In de Elandstraat raakten twee personenauto’s fors beschadigd door zwaar vuurwerk. Aan de Hooghout moest een kerk het ontgelden. De politie roept mensen met meer informatie nu op zich te melden.


Om 19.30 uur kwam er bij de meldkamer een melding binnen dat iemand in de Elandstraat een vuurwerkbom op een geparkeerd staande auto zou hebben gegooid. Toen politieagenten ter plaatse kwamen troffen zij een zwaar beschadigde auto aan. Bij dit incident raakte ook een andere auto beschadigd. Beide eigenaren hebben aangifte gedaan.

Korte tijd later, om 19.50 uur, bleek dat er nog een vuurwerkincident was. Onbekenden hebben met vuurwerk een grote ravage aangericht aan een aanbouw van een kerk aan de Hooghout. Door vermoedelijk zwaar vuurwerk raakte een compleet kozijn ontzet, sneuvelden alle ruiten van de aanbouw en kwam het metselwerk los. Daarnaast is de deur van de nooduitgang met kozijn en al uit de gevel geblazen. Vanwege de schade en mogelijk instortingsgevaar is de brandweer ter plaatse gekomen om voor een afzetting te zorgen.

Getuigen

De politie onderzoekt beide incidenten en komt graag in contact met mensen die iets verdachts hebben gezien, meer informatie hebben of wellicht over beeldmateriaal beschikken. Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844.