Bredanaar verkoopt vuurwerk vanuit busje in Heusdenhout: 480 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Politie.nl

Bredanaar verkoopt vuurwerk vanuit busje in Heusdenhout: 480 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen

BREDA - In een onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk is afgelopen dinsdag ongeveer 480 kilo aan vuurwerk aangetroffen in een woning in Boeimeer. De politie arresteerde een 32-jarige Bredanaar, zijn 30-jarige partner en een 36-jarige man uit Heerhugowaard die als koper optrad. De politie kwam de 32-jarige Bredanaar op het spoor omdat hij het illegale vuurwerk verkocht vanuit een busje in Heusdenhout.


De politie in Breda kwam tijdens een onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk een 32-jarige man op het spoor. Hij bood op internetsites vuurwerk te koop aan. Gistermorgen werd vastgesteld dat hij vanuit zijn bestelauto in de wijk Heusendenhout illegaal vuurwerk verkocht  In de auto van de koper, een 36-jarige man uit Heerhugowaard, werden zes dozen met siervuurwerk aangetroffen. Het gaat om zogenaamde cakes. Hij had er naar eigen zeggen 600 euro voor betaald. Ook hij werd gearresteerd.

Aanhoudingen

In het voertuig en in de woning van de 32-jarige handelaar lag nog meer vuurwerk. Op het woonadres werden tevens enkele pijpen aangetroffen met explosief materiaal. Vanwege deze vondst werd de EOD ter plaatse gevraagd. Het gevaarlijke explosieve materiaal werd door hen direct voorzichtig uit de woning gehaald en ter hoogte van de Galderse Meren vernietigd. Ook werd een kilo hennep en vals geld in beslag genomen, het gaat om enkele valse briefjes van 50 euro. Hierop werd ook de 30-jarige vrouw die in de woning verbleef aangehouden. 

In totaal is bij de actie 480 kilo vuurwerk in beslag genomen. De politie vermoedt dat de 32-jarige Bredanaar het vuurwerk in het buitenland gekocht heeft om hier in Nederland door te verkopen. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief