Bredanaar (18) aangehouden voor betrokkenheid bij ernstige vuurwerkoverlast in Roosendaal | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: politie.nl

Bredanaar (18) aangehouden voor betrokkenheid bij ernstige vuurwerkoverlast in Roosendaal

BREDA - De politie heeft dinsdag en woensdag in Roosendaal vijf mannen aangehouden. Eén van deze mannen is een 18-jarige Bredanaar. De mannen veroorzaakten overlast door het afsteken van illegaal vuurwerk. Daarbij werden vernielingen gepleegd en molotovcocktails gegooid.


Dinsdagavond was de politie met enkele tientallen agenten aanwezig in de wijk Langdonk in Roosendaal vanwege ernstig vuurwerkoverlast eerder deze week. Er verzamelden zich enkele kleine en grote groepen. De grootste groep bestond uit veertig jongens en mannen. De leeftijden varieerden van 14 tot 30 jaar. Het viel de agenten op dat veel aanwezigen niet uit de wijk Langdonk kwamen.

Gedurende de avond werd regelmatig zwaar illegaal vuurwerk afgestoken. Ook werden molotovcocktails op straat gegooid, waardoor flinke vlammen ontstonden. Bij een flat werden vernielingen aangericht. Ook werden in Langdonk enkele brandjes in kliko’s gesticht. Enkele keren werden stenen naar politieauto’s gegooid. Er raakte niemand gewond.

Arrestaties

Om 20.20 uur werd een jongeman (18) uit Breda gearresteerd. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en kreeg een proces-verbaal voor het verstoren van de openbare orde. Rond 23.30 uur werden drie mannen (20, 21 en 22) uit Roosendaal gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde. Ook zij kregen op het politiebureau een proces-verbaal uitgereikt. 

Woensdagmorgen rond 6.30 uur werd een bewoner in een woning aangehouden. De man werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. In de woning werd een zak met zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Consequenties 

Politie en gemeente begrijpen heel goed dat deze tijd voor de jeugd ingewikkeld is, gezien de huidige coronamaatregelen, maar hoopt heel stellig dat de jongeren verstandig zijn. Ouders worden opgeroepen om in gesprek te gaan met hun kind(eren). Jongeren wordt erop gewezen dat ze hun toekomst verknallen op het moment dat ze door de politie gearresteerd worden omdat ze dan een strafblad krijgen.

Melding maken

De politie is een onderzoek gestart naar de ongeregeldheden van de afgelopen dagen. Ook wil de politie weten waar zich illegaal vuurwerk en andere brandbare spullen zijn opgeslagen. “Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie! Bel 0900-8844 of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief