Afbeelding
Foto: Archieffoto

Politie houdt verdachten mishandeling en diefstal aan op de Talmastraat

Door: Ruud Smolders Algemeen

BREDA - Politieagenten hebben gisteren in een woning in de Talmastraat 18-jarige vrouw uit Breda en een 23-jarige man aangehouden. Het tweetal, zonder vaste woon- of verblijfplaats, wordt verdacht van mishandeling en diefstal.

In de nacht van woensdag op donderdag is uit een voortuin van een woning aan de Van Vlietstraat een scooter gestolen. De 17-jarige eigenaar van de tweewieler heeft hiervan aangifte gedaan. Haar 52-jarige vader hoorde via via dat de scooter van zijn dochter in Oosterhout zou staan en stelde een onderzoek in. 

Aangekomen in Oosterhout zag hij de bromfiets op de Bredaseweg staan. Bij de scooter stond een, voor hem, onbekende vrouw. Toen hij de vrouw aansprak kwam er een man uit de bosjes lopen en bij hen staan. Er ontstond een handgemeen tussen de twee mannen waarbij de onbekende man een taser pakte en de 52-jarige man uit Breda een aantal keer taserde. 

Na de vechtpartij gingen de nog onbekende man en vrouw er te voet vandoor in de richting van Teteringen. De man verloor het tweetal uit het oog en waarschuwde de politie. Hij heeft aangifte gedaan van zware mishandeling. Hij mocht zijn scooter mee terug nemen.

Aanhouding

De politie stelde op basis van het opgegeven signalement en op basis van achtergebleven spullen een onderzoek in naar het verdachte tweetal. Dat leidde vrijdagmiddag naar de woning in Breda waar de politie een 18-jarige vrouw uit Breda en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aanhield. Het tweetal is voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet.