Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

Bredase horecazaken zijn het zat en dreigen 17 januari te openen

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Zo’n vijftig afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland dreigen hun deuren 17 januari te openen. Ook in Breda wordt deze actie gesteund. De ondernemers zijn het zat dat het kabinet hen geen perspectief biedt en nemen daarom zelf de touwtjes in handen. 

Eerder liet horecaondernemer Dirk van de Voort al weten zijn zaken 17 januari weer te openen. Hij deed via Facebook een noodkreet aan Mark Rutte. “Ik heb niets meer te verliezen”, liet hij weten. Deze noodkreet kon op veel steun rekenen.

Vandaag werd bekend dat nog meer zaken hebben besloten niet langer te wachten op versoepelingen. Ook Johan de Vos, eigenaar van onder andere Boerke Verschuren, zegt 17 januari de deuren van zijn zaken te gaan openen. Hij treedt op als woordvoerder.

Het is nog niet duidelijk welke Bredase horecazaken zich aan hebben gesloten bij deze actie, maar tegenover AD laat De Vos weten dat hij veel animo verwacht. “In een enquête onder Bredase horecaondernemers zegt 85 procent de opening te steunen.”

Zo’n vijftig afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland zeggen mee te doen aan de actie. Het landelijke bestuur staat er niet achter.