Donderdagmiddag oogde het verrassend mooi en zonnig.
Donderdagmiddag oogde het verrassend mooi en zonnig. Foto: Nico Koevoets.

Weerbericht Breda: ‘Donkere dagen, na het weekend aanzienlijk zachter’

Door: Nico Koevoets Algemeen

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor vrijdag 11 december en de komende dagen.
Een omvangrijk lagedrukgebied boven het zeegebied ten zuiden van IJsland bepaalt de komende dagen meer en meer het Brabantse weerbeeld. Uiteindelijk zal zeer zachte en vochtige oceaanlucht over Brabant uitstromen.

Verwachting voor vrijdagmiddag
Vanmiddag weinig verandering in het algemene weerbeeld. Bewolkt, grijs met lichte regen of motregen. Het zal vroeg donker worden. De wind waait zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort) uit het zuidoosten. Ze draait later naar het zuiden. De hoogste temperaturen worden pas op het eind van de dag bereikt: 5 graden. Het voelt buiten de deur waterkoud aan.

Het weer voor de komende dagen
Zaterdag
Fronten van het IJslandlaag raken tijdelijk vertraagd over het midden van het land. Dat betekent voor Brabant veel bewolking met soms ook nog wat motregen of een lokaal licht buitje. Er komen geleidelijk ook droge perioden. De wind gaat zwak tot matig uit het westen waaien (2 - 3 Beaufort) en voert al wat zachtere lucht aan. Maxima mogelijk tot 7 graden.
Zondag
De dag begint droog en aanvankelijk kan de zon ook nog even schijnen. Gaandeweg de dag geraakt het bewolkt met tegen of in de avond regen. De zuidenwind trekt aan naar 4 Beaufort. Er wordt nog wat zachtere lucht aangevoerd met temperaturen tot 9 graden.
Maandag
Het wordt wisselend bewolkt met soms wat zon, maar overal kunnen er wel enkele buien vallen. De wind waait stevig uit het zuiden. Matig tot vrij krachtig (4 - 5 Beaufort). Het kwik gaat de dubbele cijfers in naar 11 graden.

Zonsopgang en zonsondergang tijden voor vrijdag 11 december 2020
Zon op: 08:36 uur
Zon onder: 16:31 uur
Daglengte: 07:55 uur

Zo was het weer donderdag 10 december 2020
Maximumtemperatuur: 3,8 graden
Minimumtemperatuur: 0,2 graden
Neerslag: droog
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld vrijdag 11 december 2020 om 12:00 uur