Vooral na het weekend veel wolken en veel regen.
Vooral na het weekend veel wolken en veel regen. Foto: Nico Koevoets..

Weerbericht Breda: ‘Aanhoudend zacht, na het weekend soms veel regen’

Door: Nico Koevoets Algemeen

Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor zaterdag 19 december 2020.


Algemene luchtdrukverdeling

Boven het midden van de Atlantische Oceaan ligt een omvangrijk lagedrukgebied. De regenfronten ervan liggen over de Britse eilanden. Vooral na het weekend nemen de kansen op regen toe. Aan de oostflank van dit lagedrukgebied wordt met zuidelijke luchtstromingen zeer zachte lucht naar onze omgeving getransporteerd.

Verwachting voor zaterdag 19 december 2020
Het is bewolkt. In de ochtend kan de zon lokaal even doorkomen. Gaandeweg de middag kan er enige regen vallen. De wind waait matig, gemiddeld met 4 Beaufort uit het zuiden tot zuidwesten. De maximumtemperaturen schommelen rond de 12 graden.

Het weer voor de komende dagen
Zondag
De zondag lijkt de meest aangename dag in de komende week te worden. Het is droog met een matige zuid- tot zuidwestenwind (3 - 4 Beaufort). Zon en wolken wisselen elkaar af bij een graad of 11.
Maandag
Het is maandag bewolkt met langdurig regen. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig (4 of 5 Beaufort). De 13 graden die de thermometer gaat aanwijzen zal als zo niet gevoeld worden door de stevige wind.
Dinsdag
Opnieuw is het bewolkt met regen. De zuidwestenwind is zwak geworden met 1 of 2 Beaufort. Het kan nog altijd 10 graden worden.

Zonsopgang en zonsondergang tijden voor vrijdag 18 december 2020
Zon op: 08:42 uur
Zon onder: 16:32 uur
Daglengte: 07:50 uur

Zo was het weer vrijdag 18 december 2020
Maximumtemperatuur: 12,0 graden
Minimumtemperatuur: 6,0 graden
Neerslag: 0,8 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld vrijdag 18 december 2020 om 22:00 uur