Afbeelding
Foto: Bredavandaag

Lichtjeswandeling laat Bredanaars genieten van sfeervolle maar lege stad

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Normaal zijn de laatste dagen van het jaar in Breda gevuld met allerlei sfeervolle activiteiten. Maar daar is door de lockdown dit jaar geen sprake van. Eén van de manieren waarop Bredanaars alsnog kunnen genieten van de stad is de lichtjeswandeling. Die brengt Bredanaars langs de mooiste verlichting van Breda.

Bredase ondernemers hebben er dit jaar extra hun best op gedaan om de stad prachtig te verlichten. Maar door de lockdown, wordt dat harde werk nu maar door weinig Bredanaars gezien. De lichtjeswandeling brengt daar verandering in. Die brengt Bredanaars naar de mooist verlichte plekken van de stad.

De wandeling
Het startpunt van de wandelroute is bij het Van Coothplein. Vanaf het Van Coothplein loop je naar de Ginnekenstraat richting de Grote Markt. De route brengt Bredanaars verder onder andere nog naar het Valkenberg en naar de Speelhuislaan. In totaal is de route zes kilometer lang. De volledige route is te vinden op de site van Welkom in Breda.

Uiteraard is het de bedoeling dat mensen die de wandeling gaan lopen, zich daarbij aan de coronaregels houden. Je mag momenteel met maximaal twee personen over straat lopen. Er geldt een uitzondering voor mensen die op één adres wonen en voor kinderen.