Lange rijen voor de oliebollenkramen.
Lange rijen voor de oliebollenkramen. Foto: Hanneke Marcelis

Voorbereidingen voor jaarwisseling worden getroffen: Bredanaars staan massaal in de rij voor oliebollen

Door: Amber Kuijs Algemeen

BREDA - Door de coronamaatregelen wordt het de jaarwisseling dit jaar niet zoals alle anderen. Toch is duidelijk dat veel mensen zich nog vast willen houden aan de tradities die wel kunnen. Bredanaars staan vandaag massaal in de rij voor de oliebollenkramen. 

Dat het een memorable oud en nieuw wordt dit jaar is duidelijk. Door de vele maatregelen ziet de jaarwisseling er anders uit: geen vuurwerk, geen grote groepen bij elkaar en afstand houden. “Als je écht wilt helpen, houd je je morgen, 31 december, aan alle voorschriften”, riep premier Mark Rutte gisteren nog op. 

Toch proberen mensen waar het kan tradities nog te behouden. Veel mensen schaffen traditiegetrouw een lot voor de staatsloterij aan, maar ook oliebollen mogen natuurlijk niet ontbreken. Bij veel oliebollenkramen in Breda vormt zich een lange rij. De kraam bij het Chasséveld creëerde vier verkooppunten, maar dit kon niet voorkomen dat er een lange rij ontstond. Ook op het Brabantplein en bij de kraam op het Dr. Struyckenplein ontstonden lange rijen. Wel zijn er maatregelen genomen zodat de klanten één meter afstand kunnen houden. Ook bij de drive-in oliebollenverkoop bij Breepark is het erg druk. Daar vormt zich een lange slinger van auto’s die wachten op verse oliebollen.

Bij de kraam op het Chasséveld zijn vier verkooppunten gecreëerd.
Foto: Hanneke Marcelis

De rij bij het Brabantplein. 


Foto: Hanneke Marcelis

Bij het Dr. Struyckenplein werd de rij in tweeën opgesplitst. 


Foto: Perry Roovers

Ook bij de oliebollen drive-in bij Breepark staan de auto’s in de rij.


Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws.nl

Ook bij Breepark staan de auto's in de rij.