Afbeelding
Foto: Bredavandaag

Politie in groten getale aanwezig in de binnenstad

Door: Redactie Algemeen

BREDA - De politie is vanavond met een grote hoeveelheid agenten en politiewagens aanwezig geweest in de binnenstad van Breda om een protest onder controle te houden. 

Op sociale media worden veel beelden gedeeld van de grote hoeveelheid politie die vanavond aanwezig was op de Grote Markt. De politie was ter plaatse omdat er signalen waren dat er een protest zou worden gehouden op de Grote Markt.

Die signalen waren ook terecht gekomen bij stichting Vak G. Zij hadden mensen opgeroepen om ook ter plaatse te gaan om geweld en vernielingen tegen te gaan. "Wij zijn voor protesten, maar tegen elke vorm van niet noodzakelijk geweld. Plunderingen en/of vernielingen worden niet geaccepteerd", aldus Vak G. De situatie op de Grote Markt liep uiteindelijk niet uit de hand. De Bredanaars van vak G verlieten op dringend verzoek van de politie de binnenstad.

Ondernemers in de binnenstad vrezen voor rellen en plunderingen zoals deze afgelopen dagen ook hebben plaats gevonden in diverse andere steden. Onder andere ondernemers van de Houtmarkt hebben daarom hun ramen dichtgetimmerd.