.
. Foto: PERRYROOVERSFOTOGRAFIE

Avond verloopt rustig in Breda: ‘Hopelijk toon gezet voor komende dagen’

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Tijdens de derde avond en nacht rond de ‘avondklok-rellen’ is het relatief rustig gebleven in de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant. Op het eind van de avond stond de teller op zes aanhoudingen voor het gehele gebied, laat de politie weten. In Breda waren het vooral groepen mensen met goede intenties die de politie aantrof.

Aan het begin van de avond verzamelde zich een grote groep mensen in het centrum van Breda. Zij kwamen om ‘de stad te beschermen en niet om te rellen’, maakten zij aan de politie duidelijk. Het waren de Bredanaars die gehoor hadden gegeven aan de oproep van Vak G om de stad te beschermen tegen relschoppers en plunderaars. Ondanks dat dit sentiment werd gewaardeerd, bedankte de politie vriendelijk voor verdere samenwerking en werd ook deze groep om 20.30 uur verzocht voor de lockdown naar huis te gaan. Daar gaf de massaal gehoor aan en zodoende waren de straten rond het centrum om 21.00 ver leeg. 

Buiten wat kleinere opstootjes bleef het verder rustig in de regio. Tegen middernacht stond de teller op zes aanhoudingen voor de hele eenheid. “Hopelijk is daarmee een trend gezet voor de komende dagen”, laat de politie weten.