Foto: Wesley van der Linde

Avondklok wordt met drie weken verlengd, kappers mogen weer open

BREDA - Het kabinet gaat de avondklok na 2 maart met drie weken verlengen. Dat melden ingewijden tegen NOS. Daarnaast is het de bedoeling dat kappers onder strenge voorwaarden en voortgezet onderwijs weer (deels) open gaan. 


Volgens ingewijden is vandaag tijdens het Catshuisberaad besloten dat de avondklok na 2 maart met drie weken verlengd wordt. Dit biedt de mogelijkheid om op andere gebieden versoepelingen toe te staan. Zo mogen kappers op 2 maart weer open. Al gaat dit wel gepaard met strenge maatregelen, zoals alleen op afspraak en met triage om zeker te zijn dat de klant geen klachten heeft. 

Daarnaast gaan ook de scholen in het voortgezet onderwijs vanaf maandag 1 maart weer deels open. Het is de bedoeling dat leerlingen gemiddeld anderhalve dag in de week les krijgen op school. In het middelbaar beroepsonderwijs zou het gaan om ongeveer een dag in de week. Het HBO en de universiteiten blijven voorlopig nog dicht. Ook denkt het kabinet eraan om winkelen op afspraak mogelijk te maken naast ‘click and collect’. 

Demissionair premier Rutte en minister De Jonge houden aanstaande dinsdag weer een persconferentie om de nieuwe maatregelen bekend te maken. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief