Susanne Vermeeren van Snap Fitness
Susanne Vermeeren van Snap Fitness Foto: Snapfitness

Bredase sportscholen komen zaterdag in actie: ‘Stilzitten is geen optie’

Door: Hanneke Marcelis Algemeen Uitgelicht

BREDA - Sportscholen komen zaterdag in heel Nederland in actie. Zij gaan die dag buiten coronaproof sporten om de noodzaak van de heropening van de sportscholen onder de aandacht te brengen. In Breda doen onder andere Medifit en Snap Fitness mee. “Dat wij nog steeds dicht moeten blijven is gewoon niet uit te leggen”, stelt Susanne Vermeeren van Snap Fitness.

Toen Susanne Vermeeren gisteren de persconferentie van premier Rutte keek, werd ze met de minuut bozer. Terwijl er voor verschillende branches versoepelingen zijn, moeten de sportscholen dicht blijven. “Ik gun het andere ondernemers van harte dat ze open mogen. Maar in mijn ogen is de logica van de keuzes ver te zoeken. Waarom mag je wel op afspraak winkelen, maar niet op afspraak naar de sportschool? Het is juist belangrijk dat mensen gezond blijven en weerstand opbouwen!” Bovendien is de sportscholen eerder vertelt dat zij níet een grote bron van besmettingen zijn. “Dan begrijp ik gewoon niet waarom we toch niet open mogen.”

Susanne is niet de enige sportschoolhouder die boos is over het uitblijven van versoepelingen voor sportscholen. Zaterdag komen ze massaal in actie onder het motto ‘Stilzitten is geen optie’. Zij bieden allemaal buiten coronaproof trainingen aan om de noodzaak van de heropening onder de aandacht te brengen. Bij Snap Fitness aan de Tramsingel gaan onder andere de roeimachine en de loopband naar buiten. “We gaan gewoon op de stoep sporten. Dat doen we van 09.00 uur tot 15.00 uur in tijdsblokken van een half uur en er kunnen ieder tijdsblok vier leden terecht. 

Motivatie

Susanne hoopt dat de actie helpt en dat ze de deuren van haar sportschool snel weer mag openen. “We doen er alles aan om onze leden in beweging te houden, en daar krijgen we ook veel waardering voor”, vertelt ze. “Maar je merkt gewoon dat het aan het wegzakken is. Het is voor mensen steeds moeilijk om motivatie te houden voor online trainingen en challenges. Zij willen gewoon weer naar de sportschool. Straks hebben we allemaal weer een mooi kapsel en nette nagels, maar is ons lijf niet meer gezond. Dat mag toch niet gebeuren?”