De aanwezigen lieten ook het nodige vuil achter.
De aanwezigen lieten ook het nodige vuil achter. Foto: Twitter Politie Breda

Politie stuurt mensen weg bij drukte in Park Valkenberg: vier personen aangehouden

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - Het was zaterdagavond veel te druk in Park Valkenberg. Daarom werden de aanwezigen huiswaarts gestuurd. Hierbij werden vier personen aangehouden. 

Aan het begin van de avond was het veel te druk in het Bredase park. Volgens de politie hielden de aanwezigen zich niet aan de coronamaatregelen. Daarom besloot de politie, in samenwerking met handhavers en de Koninklijke Horeca Nederland, rond 20.00 uur de parkbezoekers huiswaarts te sturen. Bijna alle mensen gaven gehoor aan de oproep en verlieten rustig het park.

Een enkeling gaf echter geen gehoor. Vier mensen zijn daarom door de politie aangehouden. Een 19-jarige Bredanaar is gearresteerd voor opruiing. Een 24-jarige man werd in zijn woonplaats aangehouden voor het verstoren van openbare orde. Een derde man, een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfsplaats, werd opgepakt omdat hij agenten met glas bekogelde. Een 43-jarige Bredanaar gooide een fiets richting agenten en werd daarom aangehouden. Eén agent moest de fiets weren. Hij liep hierbij een kleine verwonding op. De agenten hebben aangifte van zware mishandeling gedaan. 

Ludieke picknick

Eerder op de dag was er een ludieke picknick in de binnenstad als protestactie tegen de dichte terrassen. Hierbij werd één persoon aangehouden. Ook deze man hield geen rekening met de geldende maatregelen, zoals de anderhalve meterregel.