De speciale duofiets.
De speciale duofiets. Foto: Ton Bakermans

Plezier staat voorop bij Fietsmaatjes Breda: ouderen en vrijwilligers trekken er met duofiets op uit

Door: Amber Kuijs Algemeen

BREDA - Eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem. Daar wil Fietsmaatjes Breda iets aan doen door vreemde mensen aan elkaar te koppelen om samen te gaan fietsen. De speciale duofiets biedt de mogelijkheid om in beweging te komen, maar ook nog eens goede gesprekken te voeren. 

Het onlangs opgezette Bredase Fietsmaatjes wil eenzame ouderen een stukje gelukkiger maken. Ouderen die er graag op uit gaan, maar dat niet meer zelfstandig kunnen worden gekoppeld aan vrijwilligers. De vrijwilligers zijn van alle leeftijden, houden van fietsen en maken graag contact. Er wordt daarom altijd gezocht naar een mooie match, zodat de gast en de vrijwilliger échte maatjes worden. Samen trekken ze er dan op een duofiets met elektrische trapondersteuning op uit. Op deze fiets zitten de gast en de vrijwilliger naast elkaar, wat vaak voor goede gesprekken zorgt. 

Het plezier staat bij iedereen voorop. Waar het ene duo het bij een rondje door de stad houdt, daagt het andere duo elkaar uit met een stevige fietstocht. Het contact op de fiets staat voorop. Gezond buiten in beweging zijn. Daar fleurt iedereen van op: gasten én vrijwilligers.

Kwaliteit

Fietsmaatjes staat voor kwaliteit. De fietsen zijn goede, robuuste en veilige fietsen die wekelijks technisch worden gecontroleerd door een vrijwilliger en regelmatig worden onderhouden door een fietsenmaker. Iedere gast en vrijwilliger heeft een intakegesprek en de lokale organisatie zorgt daarna altijd voor een goede match. De vrijwilliger krijgt duidelijke instructies en met zowel de gast als vrijwilliger wordt regelmatig contact onderhouden. 

Interesse? Neem dan contact op met tonbakermans45@outlook.com of Stichting Fietsmaatjes Breda, Valkenstraat 31, 4854GR Bavel. Wil u Fietsmaatjes Breda steunen voor het aanschaffen van duo-fietsen? Doneer dan via NL56INGB0006806666.