Afbeelding
Foto: Politie.nl

Bestuurder gebruikt lachgas achter het stuur en zorgt voor gevaarlijke situatie in de Belcrum

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - Een oplettende weggebruiker heeft de politie zondagmiddag op een gevaarlijke situatie gewezen. Er reedt een man door Breda met een goudkleurige ballon in zijn mond. Hij reed heel langzaam en slingerde erg. De man bleek onder invloed van lachgas en werd aangehouden. 

Op zondag 15 maart 2021 om 17.00 uur kreeg een surveillance-eenheid de opdracht om uit te kijken naar een auto met daarin een man die een ballon met vermoedelijk lachgas in zijn mond had. Die melding was binnen gekomen dankzij een oplettende omstander die de man had zien rijden met een ballon aan zijn mond.

De auto was snel gevonden op de van Voorst Tot Voorststraat in de Belcrum. De bestuurder kreeg een stopteken van de agenten, maar hij reageerde niet. De agenten gingen naast hem rijden en zagen de bestuurder zitten met een ballon in zijn mond en een verdwaasde blik in zijn ogen. Een agent besloot zijn raampje naar beneden te doen en het bevel tot stoppen naar de man te roepen. En dat werkte. De man had door wat er van hem verwacht werd, en zette zijn auto aan de kant.

De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Breda, kreeg het verzoek om uit te stappen. Tussen zijn benen had hij een gasfles staan. De verdachte is aangehouden voor het rijden onder invloed.