Afbeelding
Foto: Google Maps

VVD wil snel een oplossing voor intimidatie en vernielingen bij volkstuintjes

Door: Advertorial Algemeen

BREDA - Vandalisme en intimidatie. Tuinierliefhebbers hebben er regelmatig mee te maken bij de volkstuintjes in de Hoge Vucht. En dat in onacceptabel, stelt de lokale VVD. De partij wil dat het college actie onderneemt, en de inzet van cameratoezicht bij de volkstuintjes overweegt.

Wie aan volkstuintjes denkt, denkt vaak meteen aan een gemoedelijke sfeer. De tuintjes worden over het algemeen met veel liefde en passie onderhouden door mensen die groene vingers hebben en houden van tuinieren. Maar in de Hoge Vucht zorgen hangjongeren en drugsdealers voor grote problemen. Er wordt drugs gedeald, mensen worden geïntimideerd, er worden vernielingen aangericht en er zijn zelf doodsbedreigingen geweest. De VVD wil daarom dat de gemeente snel ingrijpt bij het complex.

De partij wil graag van het college weten welke acties er gaan worden ondernemen om de rust bij de volkstuintjes terug te laten keren en de vandalen en dealers aan te pakken. Ook wil de partij dat het college de inzet van (mobiel) cameratoezicht overweegt om de pakkans te vergroten. “Vernielers moeten worden aangepakt en de schade betalen. De rust moet terugkeren, zodat iedereen weer in rust kan tuineren”, aldus raadslid Rick Zagers.