Foto: Gemeente Breda

Archeologen vinden sporen van verdedigingswerk op terrein van Euretco

BREDA - Tijdens archeologisch onderzoek op het terrein van Euretco is een mooie vondst gedaan. Archeologen vonden er sporen van een verdedigingswerk uit ongeveer 1700.


Het terrein van Euretco gaat getransformeerd worden naar een wijk met zo'n tweehonderd woningen. Maar vroeger had het gebied een heel andere bestemming. Dat blijkt wel uit het archologisch onderzoek dat er momenteel wordt uitgevoerd. 

Archeologen die momenteel aan het werk zijn op het terrein troffen er sporen aan van een oud verdedigingswerk uit de 18e eeuw. Het verdedigingswerk is gekoppeld aan de linie van Vucht, laat de gemeente Breda weten. Het is opgeworpen naar ontwerp van Menno van Coehoorn. "De rijen kuilen moesten dienen als blokkade, om het hoger gelegen deel tussen Markdal en Vuchtpolder te blokkeren. Zo konden vijandelijke troepen niet met paarden en wagens (kanonnen) naar de vesting trekken. De lage delen konden onder water gezet worden, op de hogere delen werden blokkades geplaatst."

De vondst zal geen problemen veroorzaken voor het bouwproject. De woningen kunnen 'gewoon' gebouwd worden op het terrein.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief