Afbeelding
Foto: Vinnie de Laat

Tickets voor 538 Oranjedag gaan op Vakantieveilingen voor duizenden euro’s weg

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Goed nieuws voor de Voedselbank. Vandaag worden op vakantieveilingen tickets verkocht voor 538 Oranjedag, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. En dat belooft een flink bedrag te worden. Voor twee tickets wordt massaal duizenden euro’s geboden. 

Veel mensen zijn gisteren naast tickets voor 538 Oranjedag gegrepen. Er werden namelijk ruim 1 miljoen tickets aangevraagd tijdens de preregistratie, terwijl er ‘slechts’ 10.000 tickets beschikbaar waren. Wie tóch nog een kaartje wil bemachtigen, kan vandaag terecht op vakantieveilingen. Daar worden iedere twintig minuten twee kaarten geveild. Maar daarvoor moet je wel diep in de buidel tasten.

De tickets op vakantieveilingen gaan voor torenhoge bedragen weg. Af en toe heeft iemand ‘geluk’ en worden de tickets verkocht voor een bedrag rond de 1200 euro. De veiling die sloot om 9.20 uur eindigde op een bedrag van meer dan 2500 euro. Maar dat bleek achteraf nog steeds relatief goedkoop. De veiling van 20 minuten later sloot, namelijk op ruim 3400 euro. Daarna gingen de twee beschikbare tickets weg voor een bedrag van meer dan 4000, en later zelfs voor een bedrag van meer dan 6000 euro. 

De torenhoge bedragen zijn extreem goed nieuws voor de voedselbank. De volledige opbrengst van de veiling van de kaarten vandaag gaat namelijk naar de Voedselbank.