Afbeelding
Foto: Google Maps

Meisje (14) gewelddadig beroofd in Breda, politie zoekt getuigen

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - Een 14-jarig meisje uit Breda is zondagmiddag het slachtoffer geworden van een gewelddadige beroving. Bij het park bij de Hamdijk duwden twee jongens haar naar de grond en beroofden haar van haar telefoon. De politie roept getuigen op zich te melden.

Het meisje liep rond 17.30 uur met wat vrienden door het park. Even verderop, aan het einde van de Hamdijk, stond een donkerblauwe scooter met een windscherm geparkeerd. In de buurt van deze scooter kwamen er twee jongens op hen afgelopen. De jongens riepen dreigend dat zij hun sieraden af moest doen, en leken een mes bij zich te dragen. Eén van de jongens duwde het 14-jarige meisje naar de grond en begon haar te slaan. Het slachtoffer verzette zich flink, maar kon zichzelf niet verdedigen tegen de twee jongens. Met haar telefoon als buit reden de jongens weg op de donkerblauwe scooter in de richting van de Vlaanderenstraat.

De daders zijn twee licht getinte, vermoedelijk vrij jonge, jongens. Een van hen was in het zwart gekleed en droeg een zwarte Adidas broek met witte strepen aan de zijkant. Verder droeg hij een mondkapje en een hoodie met de capuchon op zijn hoofd. De tweede jongen, die er later bijkwam, droeg een lichtblauw vest met eveneens een zwarte Adidas broek met witte strepen. Hij droeg een zwarte zonnebril met vierkant glazen. Hij had donker en gekruld haar. 

De politie is op zoek naar mensen die meer over dit incident weten. Inmiddels heeft zij meerdere getuigen gesproken, maar mogelijk niet iedereen. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021097077.