Afbeelding
Foto: Kevin Verkruijssen

Geen duizenden euro’s voor de voedselbank: Geld van alle tickets wordt terugbetaald

Door: Advertorial Algemeen

BREDA - Het is een forse domper voor iedereen die een ticket had bemachtigd voor 538 Oranjedag. Het grote evenement krijgt geen vergunning, dus het feest op het Chasséveld gaat niet door. Iedereen krijgt het geld van zijn ticket terug, laat 538 weten. En dat geldt ook voor de mensen die duizenden euro’s hebben betaald voor een ticket op Vakantieveilingen.

Het was niet gemakkelijk om een ticket te bemachtigen voor 538 Oranjedag. Er werden ruim een miljoen tickets aangevraagd, terwijl er ‘slechts’ 10.000 beschikbaar waren. Degenen die wél een ticket konden kopen, waren dus de geluksvogels. Maar dat was slechts van korte duur. Maandagavond werd bekend dat het evenement niet doorgaat. Iedereen die een ticket heeft gekocht krijgt zijn geld zo snel mogelijk terug gestort.

Mensen die géén ticket hadden kunnen kopen bij de normale verkoop, konden een dag later nog op vakantieveilingen terecht. Daar werd vrijdag duizenden euro’s betaald voor tickets voor het grote feest. En dat was goed nieuws voor de Voedselbank. Al het geld dat op de site betaald werd voor tickets zou aan het goede doel gedoneerd worden. Maar ook dat gaat dus niet door. 538 laat weten dat ‘alle winnaars van VakantieVeilingen vanzelfsprekend het voltallige door hen betaalde bedrag terug overgemaakt krijgen op hun rekening.’ Zij zijn inmiddels geïnformeerd.

Het misgelopen bedrag zal voor de voedselbank een teleurstelling zijn. Maar het goede doel krijgt vaker via acties steun van 538. Zo werden er in december 2020 nog 223.000 voedselpakketten ingezameld door het radiostation ter waarde van ruim 1,1 miljoen euro.