Afbeelding
Foto: Politie.nl

Bredanaar zet het op een lopen bij politiecontrole aan de Haagdijk

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van drugsbezit en rijden onder invloed. Toen er in de auto van de verdachte drugs werd gevonden, besloot de Bredanaar het op een lopen te zetten. Maar hij kon niet aan de agenten ontkomen. Na een korte achtervolging werd de verdachte ingerekend. 

Rond 02.00 uur reed een agent over de Haagdijk en zag hij een auto tegen het verkeer in rijden. Hij gaf de bestuurder een stopteken. De automobilist stopte, en toen de agent de auto naderde rook hij al een sterke henneplucht. De 27-jarige verdachte uit Breda moest daarom een alcohol- en speekseltest ondergaan.

Een tweede eenheid van de politie kwam ter plaatse om te ondersteunen bij controle van het voertuig. Hierbij vond de agent diverse gripzakjes met drugs. Daar confronteerde hij de verdachte mee. Maar toen de verdachte de drugs zag, besloot hij het op een lopen te zetten. 

De agenten zetten meteen de achtervolging in. Met behulp van pepperspray lukte het de agenten de verdachte aan te houden. 

Na de achtervolging werd duidelijk dat de speekseltest aangaf dat de man drugs had gebruikt. Bij fouillering vond de agent ook nog een groot geldbedrag. De verdachte is meegenomen naar een politiecel, hij wordt verdacht van diverse strafbare feiten zoals drugsbezit, rijden onder invloed en witwassen.