<p>Bert Verbruggen</p>

Bert Verbruggen

(Foto: Jorgen Janssens)
Uitgelicht

Lintjesregen: Deze tien Bredanaars hebben een Koninklijke Onderscheiding gekregen

Burgemeester Paul Depla heeft vanmorgen tien inwoners van Breda goed nieuws gebracht. De burgemeester verraste deze geluksvogels met het bericht dat hij ze namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander een Koninklijke onderscheiding mag uitreiken. 


Burgemeester Depla zal de lintjes op 26 en 27 april persoonlijk aan deze bijzondere Bredanaars overhandigen. In tegenstelling tot andere jaren is de fysieke uitreiking verspreid over twee dagen. Negen inwoners van Breda zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, één Bredanaar ontvangt de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. En dit zijn ze: 

Juan Seleky, 70 jaar, Breda Haagse Beemden

Seleky is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was bestuurslid van de Stichting Kumpulan Nusa Bupolo van 1985 tot 2000 en voorzitter van de (landelijke) Stichting Molukse Ouderen 2005 tot heden. Ook kreeg hij de Koninklijke onderscheiding voor zijn werk als bestuurslid van het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten, secretaris van de Stichting Vrienden van Raffy, lid van de Seniorenraad Breda en lid van de Raad van toezicht bij de Stichting WIJ Breda.

Mart van den Berg, 66 jaar, Princenhage

Van den Berg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn werk als vrijwilliger en bestuurslid van de Breda Ballon Fiësta en bestuurslid van het Spanjaardsgat Festival Breda. Ook kreeg hij zijn lintje vanwege zijn werk als vrijwilliger bij de Stichting Kielegat, vrijwilliger bij en lid van de Dorpsraad Princenhage, vrijwilliger bij en bestuurslid van het Princenhaags Museum, vrijwilliger bij de Stichting Facilitaire Theater Werkplaats Breda en Maczek Memorial 2019-2020 

Gerard van der Linden, 77 jaar, de Heuvel

Van der Linden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn werk als vrijwilliger bij de voetbalvereniging SV Sint Anna Boys (SV SAB). Hij zet zich al sinds 1962 in voor de club. Ook is hij actief als penningmeester van de Carnavalsvereniging Ut Lekker Bietje. 

Mario van Hilst, 62 jaar, Breda Oost

Van Hilst is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn werk als bestuurslid en voorzitter bij Veilig Verkeer Nederland, afdeling Breda. Ook kreeg hij het lintje vanwege zijn werk als vrijwilliger bij de Stichting Sacramentskerk Breda sinds 2009 en zijn inzet als mantelzorger.

Wim Vermeij, 73 jaar, Breda Centrum/ Schorsmolen

Vermeij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn werk als medeoprichter en bestuurslid van en vrijwilliger bij de Triathlonvereniging Breda. Ook is hij sinds 1985 medeoprichter en penningmeester van de Stichting Triatlon Evenementen Midden & West Brabant én is Vermeij medeoprichter en bestuurslid van de Stichting Save Ethiopian Children.

Henk Visker, 83 jaar, Haagse Beemden

Henk Visker is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn werk als voorzitter en bestuurslid van de carnavalsband ‘t Agste te Breda. Visker was tien jaar secretaris van de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven, afdeling West- en Midden-Brabant. Ook was hij vrijwilliger bij het Klokkenluidersgilde Breda en is hij mantelzorger.

Ad Marijnissen, 74 jaar, Hoge Vucht

Marijnissen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij krijgt een onderscheiding vanwege zijn werk als bestuurslid en secretaris van en vrijwilliger bij de Wijkraad Breda Noord. Ook is hij sinds 1986 voorzitter van de flatraad De Brusselhof te Breda en is hij sinds 2005 vrijwilliger bij het woonzorgcentrum Vuchterhage te Breda. Ook werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn werk als vrijwilliger bij de Stichting Reanimatie en AED Onderwijs Breda en Omstreken/de Stichting Breda AED Proof en voor zijn werk als bestuurslid van de stichting Innovatief Hoge Vucht te Breda. 

Bert Verbruggen, 81 jaar, Teteringen

Verbruggen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn werk als bestuurslid van en vrijwilliger bij de Senioren Verenigingen Teteringen. Ook werkt hij sinds 2002 als vrijwilliger bij het Woonzorgcentrum Park Zuiderhout te Teteringen en sinds 2019 als vrijwilliger bij Zorg voor Elkaar Breda.

Trudy Gerritsen-van Lin, 71 jaar, Teteringen

Gerritsen-van Lin is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar werk sinds 1995 als vrijwilliger bij en bestuurslid van de Augustinus Parochie te Breda. Ook was ze vrijwilliger bij een ontwikkelingsproject in Zuid-Afrika en vrijwilliger bij de zorginstelling Amarant in Breda. Ook werkt ze sinds 2016 als vrijwilliger en voorzitter van de Vrouwen van Nu, afdeling Teteringen en is ze sinds 2018 bestuurslid van de Stichting Kom Erbij in Teteringen. 

Marita van den Brule-Kooijmans, 72 jaar, Teteringen

Van den Brule-Kooijmans is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar werk als bestuurslid en vrijwilliger bij de Teteringse Tennisvereniging. Zij zet zich als sinds 1980 in voor de vereniging.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief