Afbeelding
Foto: Google Maps

Limburgia moet verdwijnen uit Heksenwiel: ‘Diep en diep triest’

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Limburgia Breda heeft zijn Facebook-volgers verrast met triest nieuws. De zaak mag het huurcontract in Heksenwiel niet verlengen, en zal dus moeten verdwijnen uit het winkelcentrum. De zaak is hard op zoek naar een nieuw pand om door te kunnen gaan met Limburgia. Vandaag is de zaak voor de laatste keer geopend. Het nieuws kan rekenen op vele teleurgestelde reacties én een petitie voor het behoud van Limburgia.

Meer dan 350 zwaar teleurgestelde en verontwaardigde reacties kreeg Limburgia Breda op het Facebookbericht dat zij vrijdag online plaatsen. De goedlopende taartenzaak moet namelijk de deuren sluiten. En dat is niet hun eigen keuze. De zaak moet sluiten, omdat het huurcontract niet verlengd mag worden van de eigenaar van het winkelcentrum. Die heeft andere plannen met het pand.

“Wij hadden maar al te graag door willen gaan met onze prachtige klantenkring”, legt Annemarie Van der Kruyssen uit. “Ondanks de coronacrisis hebben wij een prima jaar gedraaid. Limburgia Breda was daarom ook van plan om weer een nieuw contract te tekenen voor de komende 5 jaar.” Maar een brief die op de deurmat viel gooide roet in het eten. “Op de factuur van de huur van maart zag ik ineens als einddatum 29 april staan. Ik heb toen contact opgenomen, en toen werd me beloofd dat ik dit seizoen tot oktober nog vol zou mogen maken.” Maar op 10 april werd  Limburgia via een brief mede gedeeld dat de huur van het pand toch 29 april afloopt, en dat verlengen niet mogelijk is. 29 april moet de zaak leeg zijn. “Heel zakelijk en verder ook niet voor toelichting bereikbaar. De mondelinge toezegging dat we tot oktober nog door mochten gaan, bleek toen ineens niets waard.”

Uiteraard probeerde Limburgia meteen contact op te nemen met eigenaar Sectie5 Investments NV. “Via meerdere wegen probeerden wij in contact te komen en merkten wij al snel dat er achter de schermen veel staat de gebeuren. Sectie5 Investments NV is de overkoepelende verhuurder en is bezig om een grote Aldi te vestigen in Heksenwiel. Dit tot ongeloof van het hele bestuur van Winkelcentrum Heksenwiel. Niemand was op de hoogte, zo ook de Gemeente Breda niet.”

Limburgia noemt de situatie diep en diep triest. Maar er valt niks aan het besluit te veranderen. Vandaag is de zaak voor de allerlaatste keer geopend in het winkelcentrum. “Vanavond wordt het leeggeruimd. Dat doen we niet zelf, dat is voor ons te emotioneel. Alle lieve reacties op sociale media maar ook van mensen hier in de winkel zijn echt hartverwarmend. We hebben ook al zoveel bloemen gekregen. Het is enorm ontzettend lief.”

Limburgia hoopt zo snel mogelijk de deuren weer te kunnen openen op een andere locatie. “Het liefste natuurlijk hier in de buurt. Want dit is de buurt waar we al zo lang zitten en zoveel fijne klanten hebben.” Wie een goede tip heeft voor een pand met horecavergunning, mag bellen naar 06 44 318 297.

Petitie
Limburgia kan rekenen op enorm veel steun. Een petitie voor het behoud van Limburgia in Heksenwiel is inmiddels al bijna 2000 keer ondertekend. “Vind jij ook dat onze kleine ondernemers moeten blijven op het winkelcentrum? Dat we genoeg grote supermarkten hebben op heksenwiel? Teken dan nu de petitie dat Limburgia moet blijven”, is de oproep van de actiegroep Limburgia Heksenwiel. “Kleine ondernemers moeten de kans krijgen te kunnen blijven. De sfeer en verbondenheid van het winkelcentrum gaat hiermee verloren!!”