<p>Een kranslegging in het Valkenberg tijdens de dodenherdenking</p>

Een kranslegging in het Valkenberg tijdens de dodenherdenking

(Foto: Pix4Profs/Edwin Wiekens)

Breda staat stil bij dodenherdenking tijdens tweede alternatieve editie

BREDA - Voor het tweede jaar op rij kunnen de reguliere herdenkingen en vieringen rond 4 en 5 mei niet doorgaan. Overal in het land zie je alternatieve invullingen ontstaan. De gemeente Breda heeft drie jonge Bredase filmmakers gevraagd om een korte film te maken over de thematiek van 4 en 5 mei. De film is vanaf vandaag te zien op diverse gemeentelijke kanalen.


In voorgaande jaren was een vertegenwoordiging van het College van burgemeester en wethouders aanwezig bij de herdenkingsbijeenkomsten bij het monument De Vlucht in het Valkenberg, in de OLV ten Hemelopneming kerk in Prinsenbeek, in Ulvenhout met een kranslegging bij het monument bij het oude gemeentehuis aan het Wilhelminaplein en in de Sint Willibrorduskerk in Teteringen. Herdenkingsbijeenkomsten zijn als gevolg van het coronavirus echter nog steeds niet toegestaan. Namens het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad en door de diverse comités worden er bij de genoemde locaties wel kransen gelegd. In lijn met de richtlijnen van het RIVM vindt dit plaats zonder aanwezigheid van publiek.

Stichting 4 mei Dodenherdenking Breda biedt iedereen die dat wil de gelegenheid op 4 mei bij het monument De Vlucht in het Valkenbergpark bloemen te leggen. Uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen. Verder is er voor Bredanaars vanaf vandaag een unieke film te zien via de gemeentelijke kanalen zoals Facebook die door drie lokale filmmakers is gemaakt rondom de thematiek van 4 en 5 mei. 

Bevrijdingsdag

Op 5 mei hangt de vlag uit om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 76 jaar geleden hebben bevrijd. Breda roept inwoners dus op om massaal woensdag de vlag buiten te hangen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief