Foto: Wesley van der Linde

Noord-Brabant waarschuwt bij start van het zwemseizoen: ‘Zwem uitsluitend bij zwemwaterlocaties’

BREDA - Het zwemseizoen voor zwemmen in oppervlaktewater start vandaag. In Brabant zijn er 100 aangewezen zwemlocaties. Hieronder vallen ook De Kuil, de Atserplas en de Galderse Meren in Breda. De provincie Noord-Brabant waarschuwt echter dat zwemmen in oppervlaktewater ook risico’s heeft. Zou moet je er er bijvoorbeeld rekening mee houden dat het water nog erg koud kan zijn en dat je daardoor verkrampt kunt raken.


Het zwemseizoen voor zwemmen in oppervlaktewater start vandaag. De provincie Noord-Brabant waarschuwt echter dat zwemmen in oppervlaktewater ook risico’s heeft. Daarom roepen zij mensen op alleen te zwemmen in officieel aangewezen zwemlocaties. In Breda zijn er met De Kuil, de Asterplas en de Galderse Meren drie officieel aangewezen zwemlocaties. de Asterdplas en De Galderse Meren zijn recent gecontroleerd en in orde bevonden. Bij De Kuil daarentegen wordt gewaarschuwd voor blauwalg.


Ga goed voorbereid zwemmen

Voordat je gaat zwemmen is het raadzaam even een kijkje te nemen op www.zwemwater.nl of de zwemwaterapp. Je ziet dan vooraf of er bijvoorbeeld gezondheidsrisico’s zijn waardoor je beter een andere locatie kunt kiezen. Op het bord bij de locatie kun je dat natuurlijk ook zien, maar dat is wellicht wat laat. Door de sluiting van de zwembaden is het de afgelopen periode lastig geweest om de zwemvaardigheid op peil te houden. Wees je daarvan bewust en houd vooral kleine kinderen extra in de gaten.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief