Foto: Peter Visser

NAC-trainer Maurice Steijn toch in quarantaine

BREDA - Ondanks dat NAC in eerste instantie aangaf dat Maurice Steijn gewoon aanwezig zou zijn bij het duel van maandag tegen N.E.C. beslist de club nu anders. De clubs heeft besloten dat de hoofdtrainer van de Bredanaars vijf dagen in thuisquarantaine moet.


Nac-trainer Maurice Steijn gaat ondanks eerdere berichtgeving toch in thuisquarantaine. Dit betekend dat hij aankomende maandag tijdens het duel tegen N.E.C. niet op de bank zal plaatsnemen. Steijn verbleef afgelopen week op Ibiza, waar hij dringend ‘enkele zaken’ moest regelen. Bij terugkomst hoefde hij van de clubleiding van NAC aanvankelijk niet in quarantaine, maar algemeen directeur Mattijs Manders kwam daar gisteravond op terug. 

Bij nader inzien heeft de clubleiding besloten om de regels rondom reizen binnen Europa en het bijbehorende quarantaine advies op te volgen. 

Op de website van NAC ligt algemeen directeur Mattijs Manders het gewijzigde besluit toe. “We hebben ons besluit om Maurice deze dagen in nauw contact met de groep te laten samenwerken heroverwogen, ondanks een positief advies van de instanties. Wij vinden het belangrijk om een goed voorbeeld te zijn voor anderen, uit respect voor iedereen. Uiteraard willen wij geen enkel gezondheidsrisico creëren, hoe minimaal ook. We dachten er verstandig aan te doen om strikt de formele lijn te volgen, maar zijn toch tot inzicht gekomen dat dit het beste besluit is.”

Tijdens de afwezigheid van Steijn zal zijn assistent, Hans Visser de trainingen leiden. Ook zal hij de honneurs waarnemen tijdens het duel van maandag.