Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

Breda verruimt openingstijden van de milieustraten rond Hemelvaart

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De milieustations van Breda zijn in de meivakantie en de dagen rond Hemelvaart extra open. Op die manier wil de gemeente grote drukte tegengaan, wanneer veel Bredanaars de vrije dagen gebruiken om een grote schoonmaak te houden.

Wie deze week heeft aangegrepen om een grote voorjaarsschoonmaak te houden, kon gemakkelijk terecht bij de milieustraat in Breda. Speciaal voor de meivakantie gingen zowel het station aan de Slingerweg als aan het Spinveld open. Ook volgende week zijn de twee milieustations extra geopend. Dit weekend kun je zaterdag bij het Spinveld terecht, en zondag bij de Slingerweg. Maandag, dinsdag en woensdag zijn ze beiden de gehele dag geopend. De milieustraten zijn dicht op Hemelvaartsdag, en gaan vrijdag opnieuw beiden open.

Zorgen
Bij lokale politieke partijen bestonden grote zorgen over de grote hoeveel afval en grofvuil Bredanaars deze vakantieperiode zouden aanbieden. Afgelopen maanden waren er namelijk al veel problemen rondom het onderwerp. Zo wordt er regelmatig afval gedumpt bij kringloopwinkel Emmaus, en stonden er urenlange rijen voor de milieustraten. Om grofbuil aan huis te laten ophalen, moeten Bredanaars sinds 1 januari 25 euro betalen. Maar ook dat systeem zorgde al voor problemen. Zo werd bij een bewoonster van de Haagse Beemden zoveel afval bijgeplaatst, dat haar grofvuil niet meer weg meegenomen.