Afbeelding
Foto: Screenshot YouTube

Feestelijke opening van #DigiJazz 2021: Vier dagen online swingen

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Dit keer geen swingende menigte op de Havermarkt of in het park. Ook dit jaar kan Breda Jazz Festival door het coronavirus niet doorgaan. Maar dat weerhoud de organisatie er niet van om alsnog een klein feestje te bouwen. Vandaag om 13.00 uur ging #DigiJazz 2021 van start. Burgemeester Depla opende de live editie van het Bredase festival.

Ook al gaat het Breda Jazz Festival dit jaar niet door, echte jazzfans hoeven niet te treuren. Online worden er namelijk vanaf vandaag allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Om 13.00 uur werd het online festival feestelijk afgetrapt. De band Unaccounted Four heeft de eer om het eerste live optreden van het digitale festival te verzorgen. 

Programma

Gedurende vier dagen organiseert het Breda Jazz Festival diverse online activiteiten. Zo worden er vandaag diverse live optredens gegeven. Op vrijdag wordt de avond op een bijzondere manier afgesloten, namelijk met een pubquiz. Hiervoor moet je wel zijn ingeschreven. Op zaterdag is er een speciale kinderprogrammering en op zondag luister je naar swingende gospel concerten. Voor ieders wat wils dus! Op zondagmiddag van 17.30 tot uur wordt het digitale festival afgesloten met een slotceremonie.