Dreigende wolkenlucht op Moederdag in de avond. Komende dagen gaan er ook buien vallen.
Dreigende wolkenlucht op Moederdag in de avond. Komende dagen gaan er ook buien vallen. Foto: Nico Koevoets.

Weerbericht Breda: ‘Koel Hemelvaartsweekend met kans op lokale buien’

Door: Nico Koevoets Algemeen

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor het lange Hemelvaartsweekend. “Het wordt koel met kans op lokale buien.”

Gisteren was het nog wisselvallig, vandaag nadert vanuit het noordwesten van Frankrijk een klein lagedrukgebiedje. Dat kan een nieuwe partij buien opleveren. De dag begint al snel bewolkt met enige regen. De regen krijgt later op de dag een buiig karakter. De zon kan dus ook even knipogen. Verder koel weer met maximaal 16 graden en een zwakke tot matige zuidenwind van 2 tot 3 Beaufort.

Vrijdag 14 mei 2021

Het is wisselend bewolkt met nu en dan zon, maar vooral in de middag en aan het begin van de avond ook kans op lokale buien. Mogelijk vergezeld van onweer. De wind is zwak en veranderlijk. De middagtemperaturen reiken tot zo’n 16 graden.

Zaterdag 15 mei 2021
De zaterdag past geheel in het rijtje. Eerst zijn er opklaringen, gaandeweg de dag geraakt het bewolkt met regen. De wind die eerst zwak uit het zuiden waait, wordt later op de dag zuidwestelijk en matig (3 - 4 Beaufort). Er zijn geen hogere maxima dan 15 graden.

Zo was het weer dinsdag 11 mei 2021
Maximumtemperatuur: 20,0 graden
Minimumtemperatuur: 9,7 graden
Neerslag: 3,0 mm regen en onweer
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld woensdag 12 mei 2021 om 13.00 uur