Afbeelding
Foto: Jan Korebrits

‘Kiske’ en ‘Mieske’ ouders geworden van minstens één slechtvalk in Grote Toren

Door: Amber Kuijs Algemeen

BREDA - Al enige tijd huizen er twee slechtvalken in de Grote Toren van de Grote Kerk van Breda. Na een wedstrijd waar meer dan 80 mensen aan meededen kregen zij begin november de namen ‘Kiske’ en ‘Mieske’. Onlangs heeft het liefdeskoppeltje minstens één slechtvalkje mogen verwelkomen. 

In het najaar van 2020 vestigden zich twee slechtvalken in de Grote Toren van de Grote Kerk van Breda. Het tweetal kreeg zelfs de namen Kiske en Mieske toegewezen na een wedstrijd voor leuke namen om de valken een identiteit te geven. Meer van 80 Bredanaars leverde een groot aantal namen aan, waarvan sommige meerdere malen voorkwamen. Bijna een derde van de deelnemers droeg namelijk de Bredase namen Kiske en Mieske aan. En dat signaal kon de jury niet zomaar naast zich neerleggen. Sindsdien gaan de twee roofvogels door het leven als Kiske en Mieske.

Om de twee slechtvalken een warm welkom te geven werd er daarnaast op maandag 19 oktober 2020 een nestbak geplaatst in de toren. Dat bleek een goede keuze. Het liefdeskoppel verblijft nog altijd bovenin de Grote Toren van de Bredase kerk. Als kers op de taart zijn ze de trotse ouders geworden van minstens één slechtvalkje. Dat plaatst I Love Breda op Instagram.