Afbeelding
Foto: Tom van der Put

Politiehelikopter ingezet bij zoektocht naar voortvluchtige in Breda-Noord

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - Veel Bredanaars uit het noorden van de stad hebben vanochtend een politiehelikopter zien cirkelen boven hun wijk. Die werd ingezet bij een zoektocht van de marechaussee naar een voorvluchtig persoon. Die persoon is inmiddels aangehouden. 

Veel Bredanaars zagen vandaag een politiehelikopter cirkelen boven de stad. Vooral boven de Belcrum cirkelde de helikopter lange tijd rond. Ook was er in de wijk veel politie aanwezig. Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk laat weten dat de Bredase politie assisteert bij een actie van de Marechaussee. “De marechaussee heeft een zoektocht opgezet naar een voorvluchtig persoon, wij assisteren daarbij.”

De gezochte persoon was iemand die vanochtend door de marechaussee gecontroleerd werd op station Breda. De persoon bleek geen geldige reisdocumenten te hebben, en zou worden aangehouden. Maar de man wist te ontkomen en zette het op een lopen. Daarbij vluchtte de man de Belcrum in. Daarop startte de marechaussee de grootschalige zoekactie. En met succes. Rond 10.30 uur kon de gezochte persoon worden aangehouden.

politiehelikopter